Archief

HvH: Geen tweede Renesse

Voorzitter van de deelgemeente Paddy Roomer wil een einde maken aan de geruchtenstroom dat er een uitbreiding komt van de nachthoreca of zoals Roomer het noemt, gilhoreca.

In Hoek van Holland zijn de laatste weken geluiden te horen dat er op het strand paviljoens overgenomen gaan worden en dat er nachthoreca voor in de plaats komt.

Het dagelijks bestuur van Hoek van Holland is blij met de uitgaansplekken die er nu zijn. Hoek van Holland wil echter geen tweede Renesse worden en wil een kwalitatief hoogwaardige badplaats worden. Concreet betekend dit dat eventuele nieuwe exploitaties uitsluitend een restaurantfunctie mogen hebben en absoluut geen nachthoreca mogen zijn.

Roomer geeft aan dat de deelgemeente het politieapparaat in de regio niet verder wil belasten met meer druk vanuit het uitgaansleven. Ook wil zij geen extra overlast voor de woonomgeving nabij de Strandweg.

Strandexploitanten die de regels denken te omzeilen door te pas en te onpas feesten te gaan organiseren in hun restaurant zullen hiervoor geen vergunning verkrijgen.