Archief

Inzamelingsactie voor Filippijnen

De J.F.Kennedyschool en Kinderdagverblijf Okidoki in 's-Gravenzande en Heenweg zamelen deze week goederen in voor de Filippijnen.

Van maandag tot en met vrijdag kunnen mensen kleding, schoenen, keukengerei, handdoeken, speelgoed en ingeblikte levensmiddelen doneren voor het goede doel.

De Filippijnen zijn de afgelopen weken het slachtoffer geweest van twee orkanen: Ketsana (Ondoy) en Parma. Vooral de inwoners van Manilla moesten het daarbij ontgelden. Bij de door de orkanen veroorzaakte overstromingen zijn bijna 300 mensen om het leven gekomen, meer dan twee miljoen mensen zijn dakloos geworden.

Rosalie de Wit Gimarino nam het initiatief tot de inzamelingsactie. Als Filippijnse gaat het leed van haar landgenoten haar zeer aan het hart, ook al woont haar familie niet in het getroffen gebied. Zij zette daarom in samenwerking met haar man een inzamelingsactie op touw. Naast kinderdagverblijf Okidoki die de opvang van dochter Danique verzorgt en de J.F. Kennedyschool, basisschool van zoon Kai, benaderden zij verschillende organisaties voor hulp.

Categorieen:
Algemeen