WOS
Archief

Westlandse Week van de Vooruitgang

De gemeente Westland doet dit jaar actief mee aan de Week van de Vooruitgang die van 13 tot en met 22 september wordt gehouden. In deze week staat de promotie van wandelen, fietsen, openbaar vervoer, kritisch autogebruik en anders omgaan met mobiliteit centraal.

De Week van de Vooruitgang is de Nederlandse versie van de European Mobility Week, die dit jaar voor de achtste keer wordt gehouden. De European Mobility Week is een campagne voor duurzame mobiliteit, waaraan meer dan 2000 gemeenten in Europa meedoen. Het thema is dit jaar "Voor een beter (leef) klimaat".

Er staan allerlei activiteiten op het programma zoals Band op Spanning, waarbij automobilisten gewezen wordt op het belang van een goede bandenspanning, waardoor het brandstofverbruik vermindert. Op 19 september is er een introductiedag elektrisch rijden en presenteert openbaarvervoersbedrijf Veolia zich. Leerlingen van scholen worden actief bij de Week van de Vooruitgang betrokken door 'Groene voetstappen' te verzamelen, waarbij ze een week lang zoveel mogelijk lopend en fietsend naar school gaan. Een volledig overzicht van de activiteiten wordt binnenkort bekend gemaakt.

Categorieen:
WestlandAlgemeen