WOS
Archief

Beschonken vrachtwagenchauffeur van de weg gehaald

Politieagenten hebben maandagavond een 20-jarige vrachtwagenchauffeur uit 's-Gravenzande aangehouden. De chauffeur zorgde onder invloed van alcohol voor gevaarlijke verkeerssituaties.

Een getuige had gezien hoe twee vrachtwagens met hoge snelheid de A4 bij Den Hoorn af kwamen rijden. Hierbij namen zij het niet nauw met hun plaats op de weg. Agenten troffen de vrachtwagens kort daarna aan in De Lier en constateerden eveneens het afwijkende rijgedrag van de chauffeurs. Naar aanleiding daarvan zijn de chauffeurs staande gehouden.

De 20-jarige man uit 's-Gravenzande blies 585 ugl, terwijl 220 ugl is toegestaan. De chauffeur verklaarde echter aan de agenten dat hij die dag nog helemaal niets gedronken had. Het resultaat van de blaastest bleek afkomstig te zijn van de avond ervoor. Op 9 augustus had de man 's avonds 'iets gedronken'.

Omdat de politieagenten ook het vermoeden hadden dat beide mannen de toegestane rijtijd hadden overschreden, schakelden zij de Rijksdienst voor Verkeersinspectie in. Het vermoeden van de agenten bleek juist en ook de begrenzers voor de snelheid waren niet in orde. Verkeersinspectie nam de vrachtwagens daarom in beslag.

De agenten hielden de 20-jarige chauffeur aan en namen zijn rijbewijs in beslag.

Categorieen:
De LierAlgemeen