WOS
Archief

Controles 'Waterkracht' op het water

Politie Haaglanden heeft bijna de gehele zondag controles op het water in de gemeenten Westland en Midden–Delfland onder de naam 'Waterkracht'.

Aan de actie werkten medewerkers mee van Groenservice Zuid-Holland, Gemeente Midden-Delfland, Douane en Accijnzen, de Vereniging Natuurmonumenten, het Hoogheemraadschap van Delfland en het politiebureau Westland.

Tien boten surveilleerden in het gebied. Tevens werd een helikopter van het KLPD ingezet met een waarnemer van het Regionaal Milieuteam Haaglanden. Het accent van de controle lag dit keer op de zogeheten 'zuipschuiten' en 'discoboten'.

Verder controleerde de medewerkers op naleving van het Binnenvaartpolitiereglement, de Scheepvaartverkeerswet en op de Visserijwetgeving.

In totaal werden ruim 175 controles uitgevoerd en circa 40 blaastesten afgenomen. In totaal kregen ruim 45 personen een proces-verbaal voor te snel varen, varen zonder vaarbewijs, varen in een motorboot terwijl de bestuurder niet de vereiste leeftijd had, geen Delflandvergunning, geen vaarbewijs, geen registratieteken op een snelle motorboot, geen Delflandsticker aangebracht, de zogenaamde dodemansknop niet gebruiken, vissen zonder vispas, brugspringen en zwemmen in bevaren vaarwater. Eén persoon kreeg meerdere bekeuringen omdat hij na een eerste controle wederom varend werd gesignaleerd door de helikopter.