Archief

VVD: Neem strandexploitanten serieus

De fractie van VVD Westland is van mening dat de Westlandse strandexploitant niet serieus genomen wordt door de gemeente. De fractie heeft gevraagd om actie en aandacht voor het eigen kustgebied.

Op het Westlandse strand is er geen grootschalige horeca en geen massatoerisme. Dat moet volgens de VVD ook zo blijven, maar tussen beleid voor massatoerisme en gebrek aan enige visie zit te veel ruimte, zo stelt de partij. De VVD verwijst daarbij naar andere kustgebieden waaronder Scheveningen en Hoek van Holland waar de politiek een vuist maak voor haar strand, de veiligheid en de exploitatie en verzoekt de gemeente om te werken aan soortgelijke situatie in Westland.

De veiligheid op het strand is de VVD ook een doorn in het oog, zij constateert dat de politiepost op het strand Monster niet bezet wordt, de stranden voor ambulances nauwelijks begaanbaar zijn en dat er hoogstens 2 maal per dag een politiesurveillance vanuit Kijkduin een ronde rijdt over het Westlandse kustgebied.

De VVD heeft de gemeente gevraagd om samen met de Vereniging van strandexploitanten een verbetering van de genoemde problematiek te realiseren.