Archief

Zwaar transport Tennet aangekomen

Het transport van de drie transformatoren voor het nieuwe 380kV-station Westerlee is goed verlopen. Van vrijdag tot en met zondag vond dit bijzondere transport plaats vanaf Hoek van Holland door het Westland naar station Westerlee.

Deze twee miljoen kostende operatie, uitgevoerd door Mammoet transport, verliep volgens planning onder grote publieke belangstelling. Naar schatting hebben een kleine 50.000 mensen een deel van het transport gezien.

Bij deze operatie waren gedurende de voorbereiding en uitvoering meer dan 200 personen betrokken en is intensief samengewerkt met betrokken gemeenten en Provincie Zuid-Holland om het transport zo goed mogelijk te laten verlopen en de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Tijdens het transport was het noodzakelijk om twee provinciale wegen af te sluiten en om omleidingen in te stellen voor het doorgaand verkeer. Op de afgesloten wegen zijn onder meer acht noodbruggen gebouwd om de loodzware transformatoren te vervoeren. Per noodbrug was ongeveer 16 uur nodig om op en af te bouwen.

Om zo efficiƫnt mogelijk te werken, is op meerdere plaatsen tegelijk gewerkt aan het aanpassen van de wegen.

Zowel bij het vertrek uit de haven van Hoek van Holland als het transport in de nachtelijke uren trok veel bekijks. De meeste publieke belangstelling ging uit naar het transportgedeelte in Poeldijk op zaterdagavond, waar het transport rond 22 uur de vierde brug passeerde. Hierbij waren ondermeer Burgemeester van der Tak en wethouder Duijvestein en operationeel directeur Ben Voorhorst van TenneT aanwezig.