Archief

Burgerjaarverslag Westland gepresenteerd

Burgemeester van der Tak van Westland heeft het Burgerjaarverslag 2008 dinsdag aan de gemeenteraad gepresenteerd.

De drie hoofdpunten in het verslag zijn het versterken van de positie als Greenport, het verstevigen van de vereniging van dorpen en het verbeteren van de dienstverlening.

De economische crisis raakt Westland hard. Voor 2009 wordt een verdere daling voor-zien. Greenport Westland blijft echter een van de leidende economische motoren van ons land.

Westland is zowel groot als klein. Qua inwonertal, grondoppervlak en belang voor de nationale economie is Westland groot, anderzijds behoudt het zijn dorps karakter met bloeiend verenigingsleven en betrokkenheid. De 11 kernen hebben ieder hun eigen identiteit maar inwoners identificeren zichzelf als Westlander, de zogenaamde vereni-ging van dorpen.

Westland heeft gewerkt aan de visie 'Mijn Westland, Ons Westland 2020'. Hierin staat beschreven hoe Westland er over twintig jaar uitziet. Op de korte termijn heeft West-land enkele doelen beschreven waaronder het handhaven van de openbare orde, het versterken van de leefbaarheid en het verbeteren van de sociale en fysieke veiligheid. Vooral het intomen van de jeugdoverlast heeft een hoge prioriteit.

De burgemeester stelt in zijn verslag in de toekomst de dienstverlening verder te ver-beteren en daardoor geld te reserveren. Er is een kadernota Sportbeleid vastgesteld, er is gestart met de ontwikkeling van een Centrum voor Jeugd en Gezin en de slaagkans voor Westlandse woningzoekenden is goed volgens het verslag met 14%.

Het verslag sluit af met het besluit voor de bouw van het omstreden nieuwe gemeen-tehuis voor Westland welke in de lente van 2008 eveneens genomen. Dit project ligt momenteel onder vuur vanuit diverse lokale partijen.

Categorieen:
Westland Algemeen