Archief

Aantal inbraken gestegen met 37 procent

In Westland en Midden-Delfland steeg het aantal inbraken met 37%, ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het terugdringen van de woninginbraken was in het eerste kwartaal van 2009 dan ook één van de prioriteiten van politie Haaglanden. Tegen het eind van het eerste kwartaal was er een daling waarneembaar. Een belangrijk middel tegen woninginbraken is de inzet van buurtpreventen.

Westland en Midden-Delfland hebben op dit moment maar liefst 300 buurtpreventen.Een aantal buurtpreventen werkt sinds half april samen in zogenaamde telefooncirkels. In een uitgestrekt gebied kunnen hiermee in een korte tijd veel buurtpreventen gewaarschuwd worden.

Politie Haaglanden presenteerde woensdag de korpsresultaten van de eerste vier maanden van 2009 aan het Regionaal College. Deze cijfers zijn terug te vinden op www.hoeveiligismijnwijk.nl.

De focus van de politie richt zich verder o.a. op jeugdoverlast, uitgaansgeweld en alchoholgebruik. Politie en gemeentes werken hierin veel samen. In het eerste kwartaal van 2009 ging de politie geweld tijdens het uitgaan actief te lijf. Onder de noemer 'Veilig Stappen' werd er tijdens de weekenden extra politie ingezet, om geweld, overlast en vernielingen door het uitgaanspubliek tegen te gaan. Nadat hiermee in Naaldwijk al succes werd geboekt, richt de politie de pijlen de komende tijd op 's-Gravenzande.