Archief

MBO school geopend in Naaldwijk

In het bijzijn van wethouder Van der Stee en burgemeester Van der Tak van Westland is donderdagmiddag de nieuwe MBO-school in Naaldwijk geopend. De vertegenwoordigers van de drie colleges en de voorzitter van de MBO raad hebben gezamelijk de openingshandeling verricht.

Het Albeda College, Lentiz en ROC Mondriaan zijn na de zomervakantie in een gebouw aan de Professor Holwerdalaan in Naaldwijk terecht gekomen.

Na deze school is er nog een visie, namelijk het binnehalen van HBO en universitair onderwijs in Westland, zo zei Van der Stee in zijn speech.

Jan van Zijl, voorzitter van de MBO-Raad, was blij en trots op samenwerking tussen de drie scholen. De scholen zijn aan de ene kant concurenten van elkaar.

Er zijn ongeveer 750 leerlingen die les volgen op de drie scholen. De richtingen zijn gezondheidszorg, het welzijnswerk maar ook de Greenport sector.

Burgemeester van der Tak zei dat iedere leerling met een papiertje de school op den duur moet verlaten, dat is goed voor de toekomst van het Westland. De ambassadeur van Tunesie was ook bij de opening aanwezig. Vele studenten lopen in dat land stage.