Archief

GBW schrijft lied tegen hondenpoep

De politieke partij Gemeente Belang Westland heeft een lied gemaakt tegen hondenpoep op straat. Het lied is gemaakt op de wijze van 'Moeder alcohol' van van Frans Halsema.

De fractie doet zaterdag mee aan de landelijke schoonmaakdag. In alle kernen in Westland gaat GemeenteBelang ook bordjes plaatsen met daarop de tekst 'Ruim die stront, het is jouw hond.'

Tekst lied:

21 Maart is het weer landelijke opschoondag,

heel veel mensen, kleine, grote, gaan dan driftig aan de slag. Prikken zwerfvuil, rapen blikjes, ruimen alles wat er ligt, straten, pleinen en plantsoenen, alles schoon, een pracht gezicht!

't Is voor velen echt een credo: rommel gooi je niet op straat! Overal zijn vuilnisbakken, echt in allerlei formaat. Voor papiertjes, blikjes, kauwgom, ja zelfs voor de hondenstront, Want de grootste ergernis blijft onwillige baas van hond!

Vele hondenbazen weten: poepbakken zijn overal

en daarbij nog drollenzakjes, ruimen kost dus niemendal. Gelukkig zijn er goede baasjes die steeds ruimen 's-hondendrol, maar dankzij slecht opgevoeden ligt plantsoen en straat soms vol.

Voor de baasjes die niet ruimen is er slechts één goede raad: Ruim met grote spoed je hond op, dan wordt het weer schoon op straat. Kan je echt niet zonder huisdier, wil je dus persé die hond, luister dan maar naar dit motto: "RUIM DIE STRONT, HET IS JOUW HOND!"

Categorieen:
Westland Algemeen