Archief

Informatie-avond rotonde N223

Op woensdag 15 oktober organiseert de provincie Zuid-Holland een informatiebijeenkomst over de aanleg van een rotonde op de kruising van de N223 Burgemeester van der Goeslaan, de Noordlierweg en de Oostbuurtseweg in De Lier. De bestaande voorrangskruising wordt vervangen door een rotonde om zo de verkeersveiligheid te verbeteren.

t

Uit ervaringen blijkt dat bij een rotonde het aantal ernstige ongevallen ten opzichte van een 'gewone' kruising (beveiligd met verkeerslichten of een voorrangskruising) met 80% kan worden verminderd. Tevens bevordert een rotonde een goede verkeersafwikkeling ter plaatse.

Bij de in De Lier aan te leggen rotonde wordt rekening gehouden met de parallelwegstructuur die langs delen van de N223 zal worden aangelegd.

Voor de uit te voeren werkzaamheden is een voorontwerp gemaakt, in samenwerking met de gemeente Westland en de gemeente Midden-Delfland.

De provincie wil het voorontwerp bespreken met omwonenden en andere belanghebbenden. Op woensdag 15 oktober zijn medewerkers van de provincie Zuid-Holland, de gemeente Westland, de gemeente Midden-Delfland en ingenieursbureau Royal Haskoning aanwezig om vragen te beantwoorden en eventuele suggesties te bespreken.

De inloopavond vindt plaats van 19.00 uur tot 20.30 uur in het Partycentrum De Rank, Van Weelystraat 2 te De Lier.