Archief

Juridische actie paintball-winkel

De eigenaar van de paintball-winkel aan de Jan van de Laarweg in De Lier, waarbij vrijdagmiddag wapens, waarmee de sport wordt beoefend, in beslag werden genomen, onderneemt juridische stappen om de goederen terug te vorderen.

Dit schrijft het bedrijf op haar website. De winkel verkoopt en verhuurt paintballwapens. Paintball is een zeer populaire sport en wordt vaak gedaan door groepen tijdens bedrijfsfeesten.

De eigenaar, Arend Pilon is zeer verbaasd over de inval. Hij is al meer dan 18 jaar werkzaam in deze branche. Pilon vermoedt dat hij als voorbeeld dient voor de gehele paintball sport. Het bedrijf zegt al twee jaar bezig te zijn met het verkrijgen van een vergunning bij de afdeling Bijzondere Wetten van de politie. Er zouden ook mondelinge afspraken zijn gemaakt.

De zaak kwam aan het rollen door een aanhouding in Delft Daar hielden agenten een 30-jarige man aan, die een wapen voorzien van een rode laserpunt op mensen op straat richtte. Twee mensen deden aangifte van bedreiging. De Delftenaar verklaarde op het politiebureau dat hij het wapen bij het bedrijf in De Lier had gekocht.

Categorieen:
De Lier Algemeen