Archief

Grote brand bij Van Vliet Contrans

Bij Van Vliet contrans Wateringen heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een grote brand gewoed. Het vuur brak rond middennacht uit in een loods aan de Wateringveldseweg. Niemand raakte gewond.

De loods lag vol met gedroogd steenwol om verwerkt te worden. Steenwol wordt gebruikt als voedingsbodem in de tuinbouw. Hoe de brand is ontstaan, kan de brandweer nog niet zeggen.

De loods in Wateringen heeft veel schade opgelopen, maar hoeft niet worden afgebroken

De brand was binnen enkele uren onder controle.

In de loods van circa 60 meter breed en 120 meter lang worden steenwol matten, die gebruikt worden in de tuinbouw, gerecycled. De steenwol wordt machinaal ontdaan van een folie. In de voorraad die nog verwerkt moest worden is brand ontstaan. Nadat medewerkers van het bedrijf grote toegangsdeuren van de loods hadden geopend kon de brandweer gerichter de vuurhaard bestrijden en kon verdere uitbreiding worden voorkomen. De brand ging in aanvang gepaard met veel rookontwikkeling waardoor het noodzakelijk was de Wippolderlaan af te sluiten. De levering van steenwol komt niet in gevaar.

De politie heeft tijdens de duur van het incident het verkeer omgeleid. In het benedenwindse gebied hebben meetploegen van de brandweer geconstateerd dat er geen sprake was van concentraties van gevaarlijke stoffen. De schade wordt in beginsel geschat op 200.000 euro, maar kan nog hoger oplopen, aldus directeur van Buitene.

Categorieen:
Wateringen Algemeen