Archief

Afscheid bestuur Delfland

Hoogheemraden Van der Burg, Verbeek, Ruijgh-van der Ploeg en Fransen hebben aangegeven dat zij, na de waterschapsverkiezingen, niet meer beschikbaar zijn voor het dagelijks bestuur van Delfland. Bij hoogheemraad Wiegman is het afhankelijk van de verkiezingsuitslag of hij terugkeert in het dagelijks bestuur.

Johan van der Burg neemt afscheid van Delfland na bijna vijftien jaar als hoogheemraad, waarvan vier jaar als loco-dijkgraaf, met de portefeuille Waterbeheersing (waaronder de projecten van ABCDelfland). Koos Verbeek, hoogheemraad met de portefeuille Waterkeringen (onder andere Delflandse kust) en ruimtelijke ordening, zegt Delfland na achttien jaar vaarwel.

Tineke Ruijgh-van der Ploeg legt na tien jaar haar functie neer als hoogheemraad met de portefeuille Waterkwaliteit, natuur en ecologie (Europese Kaderrichtlijn Water). Tom Fransen, portefeuillehouder Afvalwater & Zuiveringen (afvalwaterzuivering), stopt na vier jaar als hoogheemraad bij Delfland. Wiegman, met de portefeuille Financiƫn en Belastingen, is sinds vier jaar lid van het dagelijks bestuur. Het is afhankelijk van de verkiezingsuitslag of hij terugkeert als bestuurder bij Delfland.

Dinsdag 6 januari 2009 neemt Delfland officieel afscheid van deze bestuurders.

Categorieen:
Algemeen