Handbal: Quintus naar finale

De handbalsters van van der Voor Quintus en VOC hebben zich zaterdagavond geplaatst voor de finale om het landskampioenschap van Nederland.

In Kwintsheul werd het tussen Quintus en E & O na een 12-6 ruststand in een zinderende tweede helft uiteindelijk 24-22 voor de regerend landskampioen dat zich daarmee voor de derde maal op rij plaatst voor de finale. De eerste wedstrijd in Emmen werd nipt met 25-26 gewonnen.

E&O verspeelde de kansen op een finale plaats feitelijk al in de eerste helft. Hoewel de Drente ploeg in de beginfase twee maal de leiding nam Quintus, dat het moest doen zonder de geschorste Roxanne Bovenberg, resoluut het heft in handen en via 4-2 werd het 10-4 waarna de ruststand bij 12-6 werd bereikt voor de thuisploeg.

In de tweede helft was het omgedraaid. De ploeg uit Emmen begon furieus aan een inhaalslag. Meteen na rust werd het verschil al terug gebracht naar vier treffers:12-8. Langzaam begon E&O in te lopen op de Heulse ploeg. Via 14-11 en 20-16 werd het verschil terug gebracht naar 21-20 en 23-22. Daarmee ontstond vervolgens een spannende slotfase maar het was Quintus dat in de laatste minuut de wedstrijd definitie in haar voordeel besliste en de 24-22 op het scorebord zette.

Quintus speelt de best of three tegen VOC, komende zaterdag is de eerste wedstrijd.