Archief

Quintus (d) wint 1e kruisfinale

De handbaldames van Van der Voort/Quintus hebben de eeste kruisfinalewedstrijd, op weg naar een mogelijke finale om de landstitel, met 25-26 in Emmen gewonnen van E&O.

De formatie van coach Rene Romeijn, bestaande uit grote en fysiek sterke opbouwspeelsters bleek in het begin moeilijk af te stoppen. De 14-18 ruststand was een terechte afspiegeling van de verhoudingen.

Na rust leek Quintus al snel een definitief gat te slaan. Via onder andere drie treffers van Marinda van Cappelle liepen de gasten binnen zeven minuten uit naar 16-22. Maar halverwege de tweede helft kantelde de wedstrijd volledig.

Quintus-sterspeelster Roxanne Bovenberg, speelster ook van Oranje, werd namelijk van het veld gestuurd met een directe rode kaart na een vermeende overtreding op Lita Moesker. Bovenberg reageerde woedend.

Quintus raakte van slag, kwam nog wel op 19-26, maar daarna stokte de produktie van de regerend landskampioen. Uiteindelijk werd het 25-26. Komende zaterdag is de return in Kwintsheul. Quintus moet Roxanne Bovenberg missen vanwege een schorsing.

Categorieen:
Algemeen