Archief

Bouw Bernadetteschool kan verder

De Raad van Arbitrage voor de Bouw heeft uitspraak gedaan in het conflict dat was gerezen tussen de gemeente Westland en Krämer Bouw over de nieuwbouw van de Bernadetteschool in Naaldwijk.

De Raad heeft geoordeeld dat de overeenkomst tussen de gemeente en de aannemer is ontbonden. Een ander bedrijf zal de school nu afbouwen. De gemeente moet de aannemer de laatste termijn plus ruim 10.000,-- euro betalen voor het werk dat Krämer Bouw heeft verricht. Beide partijen moeten ieder de helft van de proceskosten betalen.

Een deel van de schade veroorzaakt door de aannemer is erkend. Verder heeft de Raad van Arbitrage in het spoedgeschil geen uitspraak gedaan over de hoogte van de aan de gemeente te vergoeden schade.

Dat geldt ook voor de overige schades van partijen door het ontbinden van de overeenkomst. Dit kan mogelijk geregeld worden in een schikking met Krämer Bouw. Partijen kunnen nog tot en met 2 mei a.s. appèl inroepen, zodat ook de doorstart van de bouw niet voor die datum zal plaatsvinden.