Archief

Tweede hondenbotrotonde

Bij afrit 7 op de A20 zou een turborotonde, ook wel een hondenbotrotonde genoemd, de problemen tijdens de spits en lange files kunnen oplossen.

Onderzoek door de gemeenten Maassluis en Midden-Delfland, Rijkswaterstaat en het samenwerkingsverband Bereik naar mogelijke maatregelen heeft geleid tot een voorkeur voor de aanleg van een turborotonde met bypass.

Al jaren zorgt de verkeersdrukte tijdens de spits bij afrit 7 van de A20 en bij het kruispunt ter hoogte de Oude Veiling in Maasland voor verstopping van het verkeersnet.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Maassluis heeft in zijn vergadering van 1 april besloten de gemeenteraad te adviseren om in te stemmen met de aanleg van de rotonde.

Als ook het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Midden-Delfland en het bestuur van Rijkswaterstaat instemmen met de aanleg van de rotonde wordt deze optie, voordat tot uitvoering kan worden overgegaan, voorgelegd aan Bereik.

De benodigde investering van ruim 1,4 miljoen euro is gereserveerd in het aansluitingenprogramma Zuidvleugel. De gemeente Maassluis, de gemeente Midden-Delfland en Rijkswaterstaat betalen elk 25.000 euro.