Archief

Politietoezicht Verdipark verscherpt

Het politietoezicht in het Verdipark in Naaldwijk is verscherpt. De reden hiervoor is dat omwonenden al enige tijd last hebben van jongeren die er rondhangen, meldt RTV West.

Het derde weekend van september was volgens buurtbewoners een dieptepunt. Toen is er bij zeker vier huizen geprobeerd om de brievenbus en deurbel in brand te steken. Enkele weken daarvoor zouden al twee auto's in vlammen zijn opgegaan door brandstichting.

Burgemeester van der Tak liet dinsdagavond in antwoord op vragen van LPF Westland weten dat de politie in het Verdipark meer is gaan surveilleren. "Daardoor zijn het afgelopen weekend gelukkig geen verkeerde dingen gebeurd", aldus Van der Tak. Ook medewerkers van de buurtpreventie en personeel van zorgcentrum Pijletuinenhof heeft hij gevraagd een extra oogje in het zeil te houden.

Van der Tak heeft het Verdipark tot veiligheidsgebied verheven. Bij verdachte bewegingen grijpt de politie dan al in. Daarnaast kijkt de gemeente of er iets aan de inrichting van het park moet veranderen.