Archief

Eerste verblijfsvergunningspasjes

Op donderdag 13 september reikt burgemeester Koos Karssen van de gemeente Maassluis de eerste verblijfsvergunningpasjes uit in het kader van het Generaal Pardon op het stadhuis in Maassluis.

De verblijfsdocumenten worden uitgereikt aan leden van de familie Nikolic uit voormalig Joegoslaviƫ. De bijeenkomst vindt plaats om 15.00 uur op de kamer van de burgemeester in het stadhuis van Maassluis.

Uit de check bij de Pardonbank bleek dat de familie Nicolic bekend was bij de IND. Zij hebben als eerste bericht in Maassluis bericht ontvangen van de IND. De Pardon is een databank van het LOGO, Landelijk Overleg Gemeentebesturen Opvang, waar gemeenten personen voor de Pardonregeling kunnen aanmelden. Deze databank heeft een directe koppeling met de IND.

Hierdoor kunnen gemeenten zien of een persoon nog in de asielprocedure zit en bekend is bij de IND. Als de persoon niet bekend is bij de IND, kunnen gemeenten onderzoek doen naar het verblijf van deze persoon in 2006 en een verklaring van de burgemeester opmaken.

Categorieen:
Maassluis Algemeen