Archief

AD: RdG-ziekenhuis gemiddeld

De Reinier de Graaf Groep staat als 36e op de lijst van de Ziekenhuis Top 100, zoals zaterdag in het AD is gepubliceerd. Dit is ongeveer gelijk aan 2006.

De klinieken hebben de informatie zelf openbaar gemaakt met de bedoeling patiënten inzicht te geven in hun prestaties. Het AD heeft deze criteria vervolgens punten toegekend. Daarnaast speelt patiënttevredenheid een rol.

De Reinier de Graaf Groep, ook met vestigingen in Voorburg en Naaldwijk. scoort vooral goed op gebied van uitvoeren van operaties. Het niet aanwezig zijn van medicijngegevens in de PC in het ziekenhuis zelf, maar alleen bij de apotheek, levert puntverlies op. Ook krijgt het ziekenhuis minder punten omdat er geen kraamsuite aanwezig is en omdat ouders niet bij hun kind zijn, als deze ontwaakt uit een narcose.

Het Haga Ziekenhuis (voorheen o.a. Leyenburg) en het Medische centrum Haaglanden (o.a. Westeinde) scoren aanmerkelijk slechter in de Ziekenhuis Top 100. Het Vlietland Ziekenhuis in regio Rijnmond scoort gemiddeld en staat in de middengroep.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen