Archief

Regiobedrijven winnen TNO-Challenges

De glastuinbouwbedrijven Sion Orchids uit De Lier en Optiflor uit Monster zijn winnaar geworden van de 'TNO Challenges' van TNO en LTO Noord Glaskracht.

Twee teams met experts van TNO zullen van 3 tot 7 september werken aan twee concrete uitdagingen. Aan het eind van de week presenteren zij hun zo concreet en praktisch toepasbaar mogelijke resultaten aan de bedrijven.

Sion Orchids heeft een inpandig waterbassin aangelegd uit oogpunt van maximale benutting van de grondoppervlakte. Het inpandige waterbassin levert echter niet de gewenste waterkwaliteit op. Het team TNO-experts gaat op zoek naar de oorzaak en welke oplossingen er zijn.

Optiflor wil graag de planten in de kas gedurende de gehele teelt kunnen volgen. Dit om beter inzicht te hebben in het rendement van verschillende partijen en om optimaal te kunnen sturen op een constante, hoge kwaliteit. Het team TNO-experts gaat aan de slag om een ontwerp te maken voor een betaalbaar tracking- en tracingsysteem waarmee de kweker de planten gedurende de teelt kan volgen.

Categorieen:
De Lier Monster Algemeen