Archief

Geld voor sportclubs, zwembaden en Naald

De gemeente Westland gaat de komende jaren extra geld besteden aan diverse sportcomplexen. Ook theater De Naald mag open blijven.

Zo blijven de met sluiting bedreigde zwembaden in Naaldwijk en Wateringen voorlopig open en kunnen Lyra en Quintus rekenen op geld voor hun sportcomplexen. Dit wordt mogelijk gemaakt doordat, naast de opbrengst van de verkoop van Westland Energie Services , er ook afspraken zijn gemaakt over extra dividend van Westland Energie in de komende jaren.

Bij de opstelling van de Voorjaarsnota heeft het college onder meer rekening gehouden met het coalitieakkoord, het collegewerkprogramma en de suggesties die vanuit de burgers en de raad zijn geuit over de mogelijke besteding van de verkoopopbrengst van Westland Energie services.

Het geld wordt onder meer besteed aan versterking van de reserves, uitwerking van de Greenportvisie, uitbreidingsplannen in de kernen De Lier, Naaldwijk, 's-Gravenzande, Monster en Kwintsheul, het voorlopig openhouden van de zwembaden De Hoge Bomen in Naaldwijk en De Waterman in Wateringen en het openhouden van WestlandTheater De Naald. Ook renovatie en uitbreiding van sportcomplexen, waaronder Lyra en Quintus en de bouw van een nieuw gemeentehuis in het centrum van Naaldwijk staan op het programma.

De gemeenteraad bespreekt de plannen eind juni.