Archief

Verdachten inbraken opgepakt

Politie Haaglanden heeft in samenwerking met het Openbaar Ministerie de afgelopen weken 12 personen aangehouden die worden verdacht van een groot aantal inbraken in onder meer Westland, Rijswijk en Den Haag.

De politie kwam de bende op het spoor toen de 19-jarige hoofdverdachte eind vorig jaar Staatsloten verzilverde die eerder bij een bedrijfsinbraak waren buitgemaakt. De werkwijze van de 19-jarige kwam overeen met andere inbraken in de regio.

Agenten kwamen de 19-jarige 's-nachts tegen bij een opslagloods en daardoor waren voldoende aanwijzingen voor een onderzoek.

De Politie vond later goederen afkomstig van inbraken. Ook troffen ze acht kilo hasj en honderden erectiepillen aan. In weer een ander huis vond men afluisterapparatuur, een nachtkijker en een verrekijker. Deze zijn vermoedelijk gebruikt om te bepalen of inwoners thuis zijn.

Behalve inbrekers hield de politie ook helers en enkele kopers van gestolen goederen aan. Twee medewerkers van een Rijswijks filiaal van een groot elektronicaconcern worden ervan verdacht voor 800.000 euro aan goederen te hebben verduisterd.

Categorieen:
Westland Algemeen