Archief

Klachten over Poolse buren

Een groep buurtbewoners van de Duinstraat in Monster hebben meerdere malen bij de politie geklaagd over een groep Poolse buren. De overlast heeft dusdanige vormen aangenomen dat de politie al meermalen is langsgeweest. GemeenteBelang Westland wil van het college helderheid over de te nemen maatregelen. Zo meldt AD Westland Dichtbij.

In het pand op de hoek met de Braamstraat verblijven sinds een maand soms elf Polen, onder wie drie kinderen. In alle kamers zouden bedden staan.

Het huis is vorige maand aangekocht door het Monsterse kassenbouwbedrijf Debets- Schalke. Directeur Debets is verrast door de commotie. Hij huisvest er volgens zijn zeggen slechts zes Polen. Hem is er veel aan gelegen de rust in de straat te doen wederkeren. Als er loges zijn, moeten die eruit, erkent Debets.

In de Duinstraat, een smalle straat tussen de Rijnweg en de Molenstraat in de wijk De Kleine Geest, zijn in korte tijd nog vijf woningen van eigenaar gewisseld. De buurt is een actie gestart uit vrees voor meer onderverhuur. Er zijn tientallen handtekeningen opgehaald.

Categorieen:
Monster Westland Algemeen