Archief

De Lier krijgt Leeparade

In navolging van de FFWD Danceparade en de Loveparade is er dit jaar in juni in De Lier de Leeparade. Op zaterdag 9 juni wordt de eerste editie gehouden door Café Right Next Door.

De organisatie wil een indrukwekkende parade van boten waarmee prijzen kunnen worden behaald. De parade wordt afgesloten met een Jumpstyle Party in een feesttent nabij het centrum.

Het idee voor de Leeparade is ontstaan na afloop van de Gondelvaart in 2002. De organisatie bedacht toen een parade met boten en harde muziek ala Danceparade In Rotterdam en Berlijn.

De Leeparade 2007 begint in de jachthaven van De Lier, waar de boten vanaf 13.00 uur zullen vertrekken richting de Brede Lee. Tussen 14:00 en 15:00 zullen de boten het evenemententerein tegenover het centrum passeren,alwaar zij zullen worden beoordeeld door een ervaren jury.

Nadat de laatste boot het terrein is gepasseerd, zal de route worden vervolgd door het centrum van De Lier waarna er op de Brede lee gekeerd kan worden om weer terug te keren bij het evenemententerein. Hier zal na het aanmeren van de laatste boot een "after the parade party" worden gehouden.

Categorieen:
De Lier Algemeen