Archief

OVERZICHT STORM DONDERDAG

In onderstaand bericht geven wij een totaal-opsomming van de incidenten in onze regio van de storm van afgelopen DONDERDAG.

De storm heeft donderdag in de regio voor de nodige overlast en schade gezorgd. De brandweer heeft veel meldingen gekregen van omgewaaide bomen en vallende dakpannen. Dat gebeurde in diverse kernen in Maassluis, Midden-Delfland en Westland

Op het Julianasportpark in 's-Gravenzande is een dubbele rij reclameborden volledig afgebroken en op het wegdek geklapt. In Monster dreigde een rolluik van een pand aan de Magnolia te vallen.

Een boom viel rond 16.00 uur op een woning aan de Tomatenstraat in Naaldwijk, terwijl kasplaten van een complex aan de Burgerweg in Maasland waaiden.

Aan de Herenstraat in Maasland is een boom omgevallen en op een woning terecht gekomen. Op het Wilhelminaplein in Naaldwijk is een trapgevel van een monumentaal pand omgewaaid en deze dreigde naar beneden te vallen.

Ook is er bij diverse tuinbouwbedrijven glasschade ontstaan, bij een kwekerij in Maasdijk waren ruiten van een warenhuis bij de buurman naar binnen gekomen.

Bij een onderwijsinstelling aan de Kreeklaan in 's-Gravenzande dreigde een dakdeel van de fietsenstalling te waaien en werd ook de hulp van de brandweer ingeschakeld.

Het dak van een bedrijf aan de Leemolen in De Lier dreigde naar beneden te vallen. De brandweer heeft maatregelen genomen en de dakplaten vast gemaakt.

Van een woning aan de van der Goesstraat in Honselersdijk kwam een stuk dakbedekking van een dakkapel los en dreigde weg te waaien.

Ook in Poeldijk, aan de Dr Weitjenslaan raakte het dakgootzink los van een woning. Omdat het te gevaarlijk was voor de brandweer om zelf het dak op te gaan werd de hulp ingeroepen van de hoogwerker van Den Haag. De rest van het dakgootzink werd door de brandweer vastgeslagen aan het dak.

Op de Wippolderlaan in Wateringen is aan het einde van de morgen een vrachtwagen met mango's omgewaaid.

Op de Herenwerf in Maasland zorgden loshangende dakdelen voor gevaar.

Op de Kreeklaan in 's-Gravenzande belandde een afgewaaid dakdeel op een 18-jarig meisje uit Wateringen.

Op de Molenstraat in Monster zijn dakpannen van een dak gewaaid en is een iep omgezaagd.

Ook tijdens de avonduren is donderdag in onze regio nog op diverse plaatsen overlast door de storm ontstaan.

De brandweer kwam in actie om een boom van de N211, de Noordlandseweg in 's-Gravenzande, te halen. Langs de Maasdijk dreigde een dak van een bushokje op de weg te waaien. Een boom viel tegen een woning aan de Leeweg in De Lier. Op de Agnes Croesinklaan in Schipluiden kwam zink los te liggen. Op de Monsterse Jan Steenstraat driegde een boom tegen een woning te vallen.

Bij een pand op de Wingerdhof in Monster hingen enkele dakpannen op een hoogte van zeven meter los. Reclameborden kwamen op de rotonde op de Grote Woerdlaan in Naaldwijk terecht.

Het dak van zwembad De Boetzelaer in Monster is donderdagmiddag door de storm beschadigd.

Een man die in een tegenover gelegen woning aan het werk was en de dakbedekking boven het zwembad zag opwaaien, waarschuwde medewerkers van het zwembad.

Het personeel kwam gelijk daarna naar buiten en heeft maatregelen genomen. De bedekking is als het ware opgeschoven en zal waarschijnlijk pas na de storm worden gerepareerd. Het zwembad is wel gewoon geopend.

Op de hoek van de Merellaan en de Uiverlaan in Maassluis is donderdagavond een groot deel van de kopgevel van een woonhuis naar beneden gekomen.

Het gaat om ongeveer 2/3 van de muur. Politie en brandweer waren ter plaatse.Ook een hoogwerker is ingezet. Op dit punt jaagt de wind tussen de flats en de woonhuizen door. Er vielen geen gewonden.

Bij een tomatentuinder langs de Woudseweg in De Lier zijn donderdagmiddag 150 ruiten kapot gewaaid.

Eerder was gemeld van 700 ruiten, maar dit bleek een verkeerde melding te zijn.

Het complex was pas kort geleden opgeleverd. Er vielen geen gewonden. De schade ontstond na forse windvlagen. Over het schadebedrag is nog niets bekend. Ook bij vele andere tuinbouwbedrijven zijn ruiten kapot gewaaid.