Archief

Ruim 6 miljoen euro schade kassen

Verzekeringsmaatschappij Interpolis laat weten dat de storm van donderdag landelijk gezien voor ruim 6 miljoen euro schade heeft opgeleverd in de glastuinbouw. Hoeveel de schade voor Westland bedraagt is nog niet in kaart gebracht.

In totaal zijn er bij de verzekeringsmaatschappij al ruim 1000 meldingen van agrarische ondernemers gemeld waarvan meer dan de helft vanuit de glastuinbouw komt. Hieruit blijkt dat de glastuinbouw vrij zwaar is getroffen omdat de glastuinbouw niet de helft van het agrarisch segment in handen heeft in Nederland.

Er is bij de glastuinbouw niet alleen glasschade, door de gesneuvelde ruiten is ook het gewas beschadigd geraakt. Hoe langer het duurt voordat de kapotte ruiten zijn hersteld, hoe groter de schade is. De verzekeringsmaatschappij doet daarom een oproep aan alle glastuinders om zogenaamde reparatiesets voor handen te hebben zodat de kapotte ruiten zo snel mogelijk gedicht kunnen worden en het gewas zo kort mogelijk last heeft van de slechte weersomstandigheden.

Categorieen:
Westland Algemeen