Archief

Overzicht van Stormschade

De storm heeft in de regio voor de nodige overlast en schade gezorgd. De brandweer heeft veel meldingen gekregen van omgewaaide bomen en vallende dakpannen. Dat gebeurde in diverse kernen in Maassluis, Midden-Delfland en Westland

Op het Julianasportpark in 's-Gravenzande is een dubbele rij reclameborden volledig afgebroken en op het wegdek geklapt. In Monster dreigde een rolluik van een pand aan de Magnolia te vallen.

Een boom viel rond 16.00 uur op een woning aan de Tomatenstraat in Naaldwijk, terwijl kasplaten van een complex aan de Burgerweg in Maasland waaiden.

Aan de Herenstraat in Maasland is een boom omgevallen en op een woning terecht gekomen. Op het Wilhelminaplein in Naaldwijk is een trapgevel van een monumentaal pand omgewaaid en deze dreigde naar beneden te vallen.

Ook is er bij diverse tuinbouwbedrijven glasschade ontstaan, bij een kwekerij in Maasdijk waren ruiten van een warenhuis bij de buurman naar binnen gekomen.

Bij een onderwijsinstelling aan de Kreeklaan in 's-Gravenzande dreigde een dakdeel van de fietsenstalling te waaien en werd ook de hulp van de brandweer ingeschakeld.

Het dak van een bedrijf aan de Leemolen in De Lier dreigde naar beneden te vallen. De brandweer heeft maatregelen genomen en de dakplaten vast gemaakt.

Van een woning aan de van der Goesstraat in Honselersdijk kwam een stuk dakbedekking van een dakkapel los en dreigde weg te waaien.

Ook in Poeldijk, aan de Dr Weitjenslaan raakte het dakgootzink los van een woning. Omdat het te gevaarlijk was voor de brandweer om zelf het dak op te gaan werd de hulp ingeroepen van de hoogwerker van Den Haag. De rest van het dakgootzink werd door de brandweer vastgeslagen aan het dak.

Op de Wippolderlaan in Wateringen is aan het einde van de morgen een vrachtwagen met mango's omgewaaid.

Op de Herenwerf in Maasland zorgden loshangende dakdelen voor gevaar.

Op de Kreeklaan in 's-Gravenzande belandde een afgewaaid dakdeel op een 18-jarig meisje uit Wateringen.

Op de Molenstraat in Monster zijn dakpannen van een dak gewaaid en is een iep omgezaagd.