Archief

Geen hoogbouw in De Lier

Tijdens een druk bezochte informatieavond van de gemeente Westland is naar voren gekomen dat de plannen in De Lier zijn gewijzigd in vergelijking met een half jaar geleden.

Was er toen het plan om met woningen de lucht in te gaan, nu komt er laagbouw van 4 verdiepingen. Ook de bouwplannen op het Oranjeplein zijn van de baan.

De woningen worden gebouwd rondom het zorgloket Stip, de verbouwde Triangel met woningen voor senioren en boven de nieuw te bouwen C1000 naast het Oranjeplein. Boven de C1000 komen 23 koopappartementen en 12 huurwoningen met een eigen parkeergarage. Het college houdt ook rekening om woningen voor jongeren te realiseren.

De beide pleinen, Oranjeplein en Rankplein worden opgeknapt en meer dorpser ingericht met veel groen. Op het Oranjeplein komt meer parkeerruimte en ook de Hoofdstraat wordt opgeknapt met daarbij een plan om de winkels te bevoorraden.

Ook gaat het college een plan ontwikkelen om het voormalige gemeentehuis af te breken en daar woningen en winkels te bouwen. Dit zal pas lukken op het moment dat er een nieuw gemeentehuis in Naaldwijk komt.

Het college heeft samen met een klankbordgroep de plannen gesmeden en heeft zo een breed draagvlak willen creëren. De plannen worden aan de gemeenteraad aangeboden. De raad zal uiteindelijk over deze plannen beslissen.