Archief

Negen aanhoudingen jaarwisseling

Tijdens de jaarwisseling werden in Westland en Midden-Delfland negen verdachten aangehouden.

Een 16-jarige inwoner uit De Lier werd nieuwjaarsochtend aan de Sportlaan in zijn woonplaats aangehouden. Politieagenten zagen dat de jongen een abri vernielde. Nadat hij was aangehouden, probeerden enkele jongeren de aangehouden jongen te ontzetten. Politieagenten wisten dat te voorkomen.

In Ter Heijde hield de politie twee jongeren aan op verdenking van openlijk geweld. De twee inwoners van 15 en 17 jaar uit Monster bekogelden de politie en passerende automobilisten met stenen. Niemand raakte gewond.

Een 19-jarige inwoner uit Monster bekogelde een 47-jarige plaatsgenoot met vuurwerk. Het slachtoffer raakte gewond aan arm en borst. De man werd aangehouden.

In De Lier werd op oudejaarsavond een 26-jarige inwoner uit die plaats aangehouden. Hij liep met een lawinepijl over straat.

In Den Hoorn liep een 27-jarige man met een zelfgemaakte bom over straat. Bij zijn aanhouding ontstond kort wat tumult doordat omstanders zich met de aanhouding bemoeiden. Jongeren bekogelden de politie met enkele lege flessen.

In 's-Gravenzande sneuvelde in het winkelcentrum enkele winkelruiten. In Kwintsheul werden twee jongeren aangehouden nabij de Kievit. De jongeren van 19 en 21 jaar weigerden op verzoek van de politie bij een incident te vertrekken en werden daarop aangehouden.