Archief

Start bouw school over 12 weken

De bouw van het langverwachte nieuwe onderkomen voor de Monsterse Montessorischool gaat over zo'n twaalf weken beginnen, meldt het AD.

Het nieuwe schoolgebouw, dat is gepland op een voormalig trainingsveld van sportpark Polanen in Monster, laat lang op zich wachten.

In 2004 had het er al moeten staan, maar de uitwerking liep planologisch gezien meer dan eens vast. Ook enkele procedures stelden het geduld van leerlingen en onderwijzers op de proef, zeker nu er in de buurt van de school een bouwput ligt.

De school wilde vanwege de bouwput de noodlokalen uit veiligheidsoverwegingen verplaatsen, maar kreeg daar geen toestemming voor. Volgens wethouder Van der Stee van onderwijs is de veiligheid van leerkrachten en leerlingen in de noodlokalen voldoende gewaarborgd. Ook drie andere reparaties aan het oude schoolgebouw betaalt de gemeente niet.

De bouw van de nieuwe school gaat in totaal 3,7 miljoen euro kosten, zo werd al eerder bekendgemaakt. Dat is een kwart miljoen meer dan de bedoeling was, maar door inflatie en nieuwe wettelijke eisen aan schoolgebouwen is het fors duurder geworden. De bouw gaat ongeveer een jaar duren.

Categorieen:
Monster Algemeen