Archief

Woonwijk Essellanden afgerond

Eind november wordt de nieuwe woonwijk Essellanden in Wateringen officieel afgerond. In het gebied omringd door de Bovendijk, Dorpskade, Middenweg en Esselsingel is een wijk ontstaan met 1.059 woningen, een basisschool, kinderdagopvang, een huisartsenpraktijk en een wijkpaviljoen.

In 1998 zijn de toenmalige gemeente Wateringen, Bouwfonds MAB Ontwikkeling, Bouwmaatschappij Weboma en Woningcorporatie Wateringen gestart met de ontwikkeling van de nieuwbouwwijk. Nu, acht jaar later, zijn alle woningen opgeleverd en de voorzieningen in gebruik genomen.

In de nieuwe wijk zijn drie kunstprojecten te bewonderen. Langs een watergang is het kunstproject 'Vogelvesten' gerealiseerd. Verder is in het water van fase 4 een steiger aangelegd waarop verhalen en tekeningen van bewoners in dit gebied staan. Ook is voor elk kwadrant een informatiezuil ontwikkeld waarop informatie over het betreffende wijkdeel te vinden is. Daarnaast is in elke straat een tegel geplaatst met informatie over het natuurproduct waarnaar de straat vernoemd is.

Categorieen:
Wateringen Algemeen