Archief

Kalme begrotingsvergadering

De begrotingsvergadering van de gemeente Westland is donderdag, wat betreft de belangrijke beslissingen, afgelopen met een sisser.

Eén van de belangrijkste agendapunten was die over cameratoezicht in de gemeente Westland. Een aantal partijen wilde dat er versneld cameratoezicht ingevoerd zou worden. Burgemeester Van der Tak was daar fel op tegen omdat hij het allemaal volgens de wettelijke eisen geregeld wil hebben. Hij zegde toe in februari 2007 met een definitief voorstel te komen. De raad ging daarmee uiteindelijk akkoord. De burgemeester verwees overigens wel naar een mogelijkheid alarmering te koppelen aan geluid en licht. Inbrekers schijnen een hekel te hebben aan deze combinatie.

Begin 2007 zal er eveneens een uitgebreide discussie plaatsvinden over alles wat met zwemmen te maken heeft. Schoolzwemmen, subsidie aan de zwemvereniging en de exploitatie van de zwembaden zullen daarbij betrokken worden.

Ook over Theater de Naald, dat te kampen heeft met een oplopend tekort werd geen beslissing genomen. Hierover zal eveneens in het nieuwe jaar uitgebreid worden gesproken.

Tijdens een motie over onderzoek naar waterberging onder huizen, sportvelden werden de stemmen gestaakt in verband de afwezigheid van raadslid Prins.

Categorieen:
Westland Algemeen