Archief

Waterdoorgang in gebruik

Het Hoogheemraadschap van Delfland kan de nieuwe belangrijke doorgang onder de Maasdijk inzetten tegen wateroverlast. Deze zomer is er gewerkt om de doorgang te graven.

Door deze waterdoorgang kan 14.000 liter water per seconde extra naar het boezemgemaal Westland stromen.

Door de realisatie van de doorgang is een groot knelpunt weggenomen in de waterafvoer van water vanuit het Zwethkanaal en het Nieuwe Water naar het Oranjekanaal. De werkzaamheden zijn zover gevorderd dat de waterkerende functie van de Maasdijk weer gegarandeerd is.

Door de werkzaamheden is de doorstroomcapaciteit van de Oranjesluis in het geheel vergroot van 3.000 liter water per seconde naar 17.000 liter per seconde.

De werkzaamheden zijn volgens planning gerealiseerd; de afrondende werkzaamheden aan de nieuwe doorgang zijn eind dit jaar gereed.

Tijdens de werkzaamheden is, onder de regie van de provincie Zuid-Holland en in nauwe samenwerking met de gemeente Westland en de deelgemeente Hoek van Holland, een tijdelijke verkeersbrug geplaatst om de hinder voor het verkeer tussen Maassluis en Hoek van Holland zo klein mogelijk te houden.