Archief

Voetbal: Vooruitblik finale GIBO Westland Cup

De 34ste editie van de GIBO Westland Cup wordt zaterdag afgesloten met een finale tussen de twee hoogst spelende regioclubs, namelijk Westlandia en Excelsior Maassluis.

Westlandia staat voor de tiende keer in de finale en is daarmee recordhouder. De Naaldwijkers wonnen de Cup al zes keer. In 1988, 1991, 1993, 1999, 2004 en 2005 werd het toernooi al op haar naam geschreven.

Westlandia kan historie schrijven door de Westland Cup voor de derde keer op rij te winnen.

Excelsior Maassluis staat voor de zesde keer in de finale en wist tot nu toe twee maal de Cup te winnen, namelijk in 1997 en 2001.

Westlandia en Excelsior Maassluis staan voor de tweede keer in de historie tegenover elkaar in de finale. In 2004 was de eerste ontmoeting, toen won de Naaldwijkse ploeg met maar liefst 7-0. Dit kwam mede door de finale van de RD Cup die op dezelfde dag werd gespeeld. Excelsior Maassluis gaf de voorkeur aan die finale en won deze ook.

Westlandia bereikte de finale door overwinningen op KMD (4-1), de zondagafdeling van GDA (3-1) en Honselersdijk (3-2).

Excelsior Maassluis kwam in de finale door Verburch (3-2), de zaterdagafdeling van Naaldwijk (2-0) en Monster (6-2) te verslaan.

Topscorer van het toernooi tot aan de finale is Patrick van der Ende van Honselersdijk. Hij kwam tot vier treffers.

De finale van de Westland Cup begint om 17.00 uur. Scheidsrechter is Cees Kerkhof. Hij zal worden geassisteerd door Edwin Looije en Leo Looije.