Voetbal: Westlandia naar finale WC

Westlandia heeft zich met pijn en moeite geplaatst voor de finale van de GIBO Westland Cup.

De titelverdediger kwam in de blessuretijd van de tweede helft met de schrik vrij en won met 3-2.

Honselersdijk nam in de eerste helft een 2-0 voorsprong. Tom Lobert opende de score gevolgd door een treffer van Patrick van der Ende. Kees Starmans bracht vlak voor rust de spanning terug: 1-2.

In de tweede helft kregen beide ploegen kansen om te scoren. Lang leek het er naar uitzien dat Honselersdijk de finale zou halen, maar in blessuretijd sloeg Westlandia toe. In de 92ste minuut scoorde Joost van Schie de gelijkmaker en vier minuten later verraste Starmans de tegenstander door een vrije trap snel te nemen: 3-2.

In de finale speelt Westlandia tegen Excelsior Maassluis.