Archief

Grote brand in Schipluiden

Aan de Breeweg in Schipluiden is even na middernacht een zeer grote brand uitgebroken in een leegstaande, aan een woning aangebouwde, bedrijfsloods. De bewoners konden zichzelf in veiligheid brengen. Niemand raakte gewond. De bewoner ontdekte de brand zelf. Na een harde knal ging hij op onderzoek uit.

Bij aankomst van het eerste brandweervoertuig stond de loods van 25 bij 20 meter geheel in brand waarop direct het sein 'grote brand' werd gegeven. De woning is gered en hierin ontstond alleen lichte rook- en waterschade.

Het dak van de loods bestond uit asbesthoudende platen, waardoor er asbest vrijkwam. Bewoners in de omgeving werd verzocht ramen en deuren te sluiten. Volgens de brandweer was de wind gunstig en kwamen de asbestdeeltjes voornamelijk in een weiland en op het kruispunt van de weg terecht.

Een speciaal team gaat de komende dagen de omgeving asbest vrijmaken.

De brandweer moest vanwege de ligging van het pand, diep in de polder, het bluswater met een speciaal systeem over grote afstand ophalen. Rond drie uur werd het sein brandmeester gegeven. De brandweer is de hele nacht bezig geweest met nablussen.

De Breeweg ligt tussen Schipluiden en Vlaardingen en wordt vaak als sluiproute gebruikt. Omdat de weg erg smal is, konden niet alle hulpdiensten dicht bij het bedrijfspand komen. De loods, waar tot voor kort een pruikenhandel genaamd Eurofasion in zat, brandde geheel uit.

Categorieen:
Algemeen