Archief

Overzicht hulpacties Azië in regio

Ook in onze regio zijn diverse hulpacties gestart om geld en goederen in te zamelen voor de slachtoffers van de zeebeving in Azië. Heeft u ook informatie over een actie, mail naar: redactie@wos.nl

Overzicht hulpacties:

De maand januari wordt een Westlandse actiemaand voor inzameling van geld voor de getroffen gebieden in Azië. Daarvoor is de stichting Westland voor Azië opgericht. De initiatiefnemers zijn afkomstig uit het bedrijfsleven en willen zoveel mogelijk particulieren, bedrijven en verenigingen stimuleren acties te voeren om geld voor hulp aan de rampgebieden in Azië op te halen. De stichting vindt dat de Westlander nu moet helpen met waar ze goed in is, de handen uit de mouwen steken. De actie wordt ondersteund door de gemeente. Daarnaast hebben verschillende bedrijven hun steun toegezegd zoals FloraHolland en Rabobank Westland. De actiemaand wordt afgesloten met een benefietavond op 29 januari in bloemenveiling FloraHolland waar de totaalopbrengst van de actiemaand bekend wordt gemaakt. Kijk voor meer informatie op: www.westlandvoorazie.nl

Bij De Bladwijzer in Naaldwijk worden groene polsbandjes verkocht. Deze bandjes zijn groen en hebben als tekst "Westland". De bandjes kosten 2 euro per stuk en de volledige opbrengst gaat naar Westland voor Azië.

Medewerkers van Xtilton uit Monster leveren vakantiedag in ten bate van de slachtoffers van de Tsunami-ramp in Azië. Deze actie leverde inclusief een extra storting van de directie in totaal € 4.000 op.

In sportcentrum Jessline in Naaldwijk wordt op 5 februari een spinning/sport marathon gehouden. De bedoeling is dat er 16 deelnemers per uur gaan spinnen, welke een gesponsord bedrag meenemen van 150 euro per deelnemer.

Op het Westerhonk in Monster wordt er bij de Spar en bij de receptie geld ingezameld. Alle gelden die hier binnen komen zijn bestemd voor giro 555.

De organisatie van Wollebrandcross heeft besloten om ook een deel van de opbrengst voor de hulp aan de slachtoffers van de ramp in Azië te geven. De Wollebrandcross in Honselersdijk wordt op zaterdag 12 februari gehouden.

Zuster Van Paassen uit Den Hoorn is naar Atjeh op Sumatra om daar medische hulp te verlenen. Van Paassen vertrok in 1965 naar Sumatra, waar ze werkte als verloskundige in een kraamkliniek. In 1981 stichtte ze een revalidatie-centrum. Giften voor haar werk zijn welkom op bankrekeningnummer 358.279.844. tnv Stichting Harapan Jaya, ovv slachtoffers Atjeh.

De Nederlanka Aloka Foundation wat in Monster is opgericht, maar tegenwoordig in Den Haag is gehuisvest, zamelt ook geld in. Zij zamelen geld in waarmee medicijnen, voedsel en kleding wordt gekocht voor de mensen die in opvangkampen zitten rond Colombo in Sri Lanka. De donaties kunnen gestort worden op bankrekeningnummer 32.32.83.160 ten name van Tsunami.

Het importbedrijf FTK Holland is ook een actie gestart. Het bedrijf heeft al jarenlang leveranciers in Sri Lanka, Thailand en Maleisië. Om de slachtoffers in deze gebieden te ondersteunen, heeft de directie van FTK het voortouw genomen om 10% van de in januari 2005 behaalde omzet op produkten uit de betrokken landen te storten op giro 555 van de gezamenlijke hulporganisaties.

In De Lier is Tiny Langerak al jarenlang bezig met het inzamelen van geld voor Sri Lanka. Nu is Langerak ook een hulpactie gestart voor de gedupeerde bevolking van het eiland. Er is met name grote behoefte aan leermiddelen, toiletartiekelen en babykleding. De spullen kunnen worden afgeleverd aan 't Perron 21 in De Lier. Graag bij bezoek even bellen naar 0174-540006. Financiele hulp kan worden gestort op rekeningnummer 34.04.810.99 ten name van Noodhulp Sri Lanka.

Uitzendbureau Westland Job heeft ook een plan bedacht waarmee geld ingezameld kan worden. Zij vragen alle werknemers afstand te doen van één uur arbeidsloon en de werkgevers in plaats daarvan 25 euro overmaken, een gemiddeld uurloon van eenarbeidskracht. Volgens Westland Job hoeven werkgevers alleen een uur minder uit te betalen zodat er ook geen premies betaald hoeven te worden en kunnen zij het nog van de belasting aftrekken ook.