Archief

Van Garderen weg bij LPF

Steunraadslid Van Garderen van LPF Westland is per direct uit de politieke partij gezet. Reden van dit unanieme besluit zijn de onoverkomelijke verschillen van inzicht over de werkwijze van de fractie en Van Garderen.

Afgelopen week zorgde Van Gaderen nog voor opschudding. Door hem werd de commissievergadering kernenbeleid van 12 december voortijdig afgebroken.

Van Garderen vond tijdens deze vergadering de uitleg van wethouder Smit over de gevoelens van bewoners in Opstal, naar aanleiding van de steekpartij, niet voldoende.

Ook wilde hij van de kernconsulent weten wat de gevoelens zijn in de wijk, terwijl wethouder Smit aangaf dat dit soort vragen voor burgemeester en wethouders zijn en niet voor ambtenaren.

Van Garderen bleef doorvragen over dit onderwerp waarna de voorzitter van de commissie na herhaaldelijk waarschuwen hem het woord ontnam. Toen Van Garderen het ook daar niet mee eens was en bleef doorpraten is de vergadering voortijdig gesloten.

Volgens LPF Westland is Van Gaderen tijdens deze vergadering onterecht het woord ontnomen. Ook zegt de partij dat de houding van Van Garderen tijdens deze vergadering niet de hoofdreden is van het besluit, maar heeft het wel meegespeeld in de keuze.

Categorieen:
Westland Algemeen