WOS
Archief

Grote brand door blikseminslag 't Woudt

Een dubbele woonboerderij met een rieten dak in 't Woudt is vrijdagavond volledig uitgebrand. De oorzaak is blikseminslag.

De brandweer gaf het sein grote brand. Diverse brandweerkorpsen, waaronder Schipluiden, Delft en Wateringen zijn ingezet. De boerderij, inclusief een aantal bijgebouwen en een garage, moet als verloren worden beschouwd.

Een man die in het begin de brand wilde blussen, liep lichte verwondingen op. Ambulancepersoneel heeft hem ter plaatse behandeld en enkele andere aanwezigen gecontroleerd en opgevangen.

Diverse andere panden liepen gevaar en zijn door de brandweer nat gehouden. Enkele bewoners zijn uit hun huis gehaald en opgevangen in de plaatselijke pastorie of bij buren.

Ook waarnemend burgemeester De Prieƫlle van Midden-Delfland is ter plaatse geweest. Omwonenden moesten ramen en deuren dicht houden.

De rook en het vuur was in een groot gebied te zien. Ook het verkeer op de provinciale weg tussen De Lier en Den Hoorn ondervond enige tijd hinder van de sterke rookontwikkeling.

De brandweer had problemen om van diverse kanten voldoende water aan te voeren, hiervoor is een speciaal voertuig ingezet. De brandweer is nog tot zaterdagochtend met nablussen bezig geweest.

Het exacte schadebedrag is nog niet bekend maar zal zeker meer dan een miljoen euro bedragen.

Een politie-auto, die hulp wilde verlenen is in de sloot gereden. Zover bekend is hierbij niemand gewond geraakt.

Ook in een woning aan de Prins Hendriklaan in Den Hoorn heeft brand gewoed. Door blikseminslag vloog het dak in brand. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Door de hevige regenval is op enkele plaatsen ook wateroverlast ontstaan, waaronder in een woning aan de Dr. Weijtjenslaan in Poeldijk.

Enkele koninginnedagactiviteiten, zoals de lampionnenoptocht in 's-Gravenzande en enkele feesten, zijn voortijdig afgelast.

Ook in augustus 2002 ontstond een grote brand door blikseminslag in een boerderij in Midden-Delfland. Door deze brand aan de Zouteveenseweg in Schipluiden ontstond destijds een schade van 600.000 euro.