Archief

Statenleden uiten kritiek op handelswijze Lely

Fractieleden van D66 en de VVD van de statencommissie West van de provincie Zuid-Holland, hebben woensdagavond kritiek geuit op de handelswijze van Gedeputeerde Staten, GS, over het bedrijf Lely.

Lely is nu gevestigd in de Dijkpolder in Maasland. Deze polder gaat na de gemeentelijke herindeling van het Westland over naar Maassluis. Op het grondgebied van Lely worden in de toekomst huizen gebouwd.

Het bedrijf Lely is door GS beloofd een gesprek te hebben over een verhuizing naar de Oude Campspolder. Dit gesprek heeft nog niet plaatsgehad.

Volgens gedeputeerde Dekker staat dit gesprek los van de herindeling. Als Lely verhuist naar de Oude Campspolder, moet deze polder, volgens D66, behoren tot de Midden-Delflandgemeente.

Dit vanwege de scheiding tussen glas en gras. De activiteiten van Lely zijn volgens D66 gericht op gras, omdat het bedrijf producten verkoopt aan het boerenbedrijfsleven.

Volgens gedeputeerde Dekker zou ook een gedeelte van de Oude Campspolder over kunnen gaan naar de Midden-Delflandgemeente.

De VVD wil zover niet gaan en vindt dat de polder naar het Westland moet gaan.