Archief

Voetbalvelden in Monster onbespeelbaar

De voetbalvelden op sportpark Polanen in Monster zijn onbespeelbaar. Donderdag is gebleken dat er nauwelijks wortels aan het gras zijn blijven vastzitten, waardoor het gras zeer snel los laat.

Naar de oorzaak wordt door Arcadis, het bedrijf dat het veldonderhoud in opdracht van de gemeente Monster verzorgt, een onderzoek ingesteld.

Een bepaalde soort luchtverontreiniging wordt als mogelijke oorzaak genoemd. Een aantal weken geleden ontstond bij enkele tuinders in Maasdijk gewasschade door mogelijke smogvorming. Het is nog niet zeker of beide schades verband met elkaar houden.

Vrijdag worden de velden met een soort stikstof bespoten, waardoor de wortels meer grip moeten krijgen. Diverse Haagse clubs, waaronder GDA en Kranenburg, hebben dezelfde problemen.

In overleg met de clubs vv Monster en RKSVM is besloten dat er in elk geval tot en met zondag geen duels op het sportpark worden gespeeld. De wedstrijd tussen de standaardteams van RKSVM en VFC van aanstaande zondag is omgedraaid en wordt nu in Vlaardingen afgewerkt.

Of de velden volgende week wel bespeelbaar zijn is nog onduidelijk. Volgens de beheerder van het sportpark Maat hebben de wortels wel een paar weken nodig voordat het veld goed is.

Categorieen:
Monster Maasdijk Algemeen