Archief
Google Streetview 2

Google Streetview 2

Kantoorvleugel raadhuis Maasland wordt gesloopt

De kantoorvleugel aan het oude gemeentehuis in Maasland wordt nog begin dit jaar gesloopt. Dat laten burgemeester en wethouders van Midden-Delfland weten aan de gemeenteraad.

Het college sprak afgelopen zomer al het voornemen uit om de in slechte staat verkerende kantoorvleugel te slopen. Op verzoek van de gemeenteraad werd daar tot eind 2018 mee gewacht. Volgens OGP-fractieleider Jakob Jongsma moest eerst worden bekeken of een eventuele koper van het gemeentehuis en aangrenzende Huize Barendrecht dit wil opnemen in zijn of haar plannen.

Voor de verkoop van de panden is inmiddels een makelaar ingeschakeld die expertise heeft op het gebied van bijzonder vastgoed. "We kiezen ervoor om geïnteresseerde kopers zoveel mogelijk ruimte te geven en daarmee zo weinig voorwaarden te stellen", aldus het college. Wel moet de buitenkant goed onderhouden worden en moeten de glas-in-loodramen behouden blijven. "Een wens, maar geen eis, is dat het voormalig gemeentehuis een openbare functie krijgt."

Dat laatste was overigens wel de oorspronkelijke inzet, toen de gemeenteraad in januari 2018 akkoord ging met het ontwikkelen van het pand tot dorpshuis. Na een gesprek met meerdere initiatiefnemers en het bestuderen van de ideeën kwam het nieuwe college van B en W echter tot de conclusie dat het plan niet levensvatbaar is.