Archief
Signbiblio

Signbiblio

Kort sportnieuws week 51: Dijkhuizen blijft trainer Excelsior

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van divers sportnieuws waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zondag

Voetbal - Marinus Dijkhuizen gaat door als hoofdtrainer van profclub Excelsior Rotterdam. De uit 's-Gravenzande afkomstige oefenmeester heeft zijn contract bij de club uit Kralingen met een jaar verlengd, tot de zomer van 2024. Dijkhuizen promoveerde afgelopen zomer met Excelsior naar de eredivisie. Op dit moment staat de ploeg daar op de 14de plaats.

Voetbal - Gijs Abbas heeft zijn contract bij Excelsior Maassluis verlengd. De 29-jarige centrale verdediger staat nu onder contract tot medio 2024. De Maaslander speelt sinds de zomer van 2021 voor de tweededivisionist, daarvoor was hij actief bij FC 's-Gravenzande.

Zaterdag

Baanwielrennen - Mylène de Zoete heeft bij de NK ploegenachtervolging de nationale titel in de wacht gesleept. De Naaldwijkse vormde op de wielerbaan in Apeldoorn een team met Lorena Wiebes, Nina Kessler, Marit Raaijmakers en Babettte van de Wolf. Die ploeg rekende in de finale af met Yuli van der Molen, Marjolein van ’t Geloof, Kirstie van Haaften, Daniek Hengeveld en Lonneke Uneken.
De Zoete won vorige week nog een zilveren medaille tijdens het NK omnium. Toen moest ze het afleggen tegen Wiebes.

Vrijdag

Voetbal - Tom Boks keept ook volgend seizoen voor Excelsior Maassluis. De 31-jarige doelman heeft zijn contract verlengd tot medio 2023. Boks kwam afgelopen zomer over van VV Schipluiden. Eerder speelde hij voor ADO Den Haag, Westlandia, Scheveningen en Koninklijke HFC.

Hardlopen - De halve marathon van Midden-Delfland is komend jaar op zondag 12 februari. De inschrijving is inmiddels geopend. Het parcours is voor 2023 iets gewijzigd. Aan het begin wordt nu een kleine ronde gelopen door het centrum van Maasland, alvorens de deelnemers naar Schipluiden lopen.

Donderdag

Handbal - Mitchel Luijten is opgeroepen voor het Nederlands team voor spelers onder de 17 jaar. Het talent van Quintus speelt deze maand met oranje tegen Luxemburg, Letland en België. Voor Luijten is het zijn debuut in dit team.

Woensdag

Voetbal - VV Schipluiden heeft de inhaalwedstrijd tegen Te Werve dinsdagavond met 3-4 gewonnen. In Rijswijk stond het halverwege 1-2. Doelpuntenmakers aan Schipluidense kant waren Chris van Beurden, Rob Langstraat, Martijn van Dorp en Koen Göbel. Door de zege staat Schipluiden voorlopig op de vierde plek in de derde klasse B.

Dinsdag

Voetbal - Kevin Dercks is ook komend seizoen speler van Excelsior Maassluis. De 28-jarige middenvelder heeft zijn contract bij de tweededivisionist met een jaar verlengd. Afgelopen seizoen werden Pieter Langedijk, Gabri Urbanus, Nino van den Beemt en Calvin Tureaij al tot medio 2024 vastgelegd. Tristan Croes komt in de zomer over van RKAVV, Tobias Kleijweg vertrekt dan naar Spakenburg.

Maandag

Dammen - Martijn van IJzendoorn uit Wateringen heeft bij de WK sneldammen afgelopen zondag in Warschau (Polen) het zilver behaald. Het podium was volledig Nederlands. De wereldtitel ging naar Jitse Slump, Jan Groenendijk werd derde.

Voetbal - Dennis Roerade is ook volgend seizoen de hoofdtrainer van het Wateringse KMD. De oefenmeester heeft zijn contract met één jaar verlengd. Roerade is bezig aan zijn eerste seizoen aan de Heulweg. KMD staat voorlopig op de zesde plaats in de derde klasse B.