Archief
WOS

WOS

Rus sneuvelt ondanks comeback in eerste ronde Roland Garros

Tennisster Arantxa Rus is er opnieuw niet in geslaagd om de tweede ronde te bereiken op een Grand Slamtoernooi. Op Roland Garros verloor ze vanmiddag in de eerste ronde van Elena Rybakina.

De partij stond gisteravond al op het programma en Rus begon slecht aan de wedstrijd. Ze won weliswaar de eerste game, maar verloor de set daarna wel met 1-6. De 31-jarige Monsterse kende daarna een sterke comeback in de tweede set. Daarin stond ze met 3-1 en uiteindelijk 4-2 voor. Maar toen begon het in Parijs te regenen en werd de wedstrijd gestaakt.

Pas vanmiddag stonden Rus en Rybakina weer op de baan. Het goede gevoel van gisteravond was bij de Westlandse weg, want haar Kazachse tegenstandster kwam direct terug tot 4-5. Rus liet zich echter niet uit het veld slaan en vocht zich naar een 6-5 voorsprong en uiteindelijk zelfs setwinst.

In de beslissende set ging het echter alsnog mis. Rus kwam van 0-2 nog wel terug tot 2-2, maar kwam er daarna amper meer aan te pas. Rybakina won de set met 2-6.

Achtste keer

Rus heeft geen goede reputatie op de Grand Slams. Sinds haar terugkeer in de mondiale top-100 in 2020, bereikte ze slechts één keer de tweede ronde (Australian Open). Daarmee is het alweer de achtste keer op rij dat Rus sneuvelt in de eerste ronde.