Archief
MSV '71/Aad Cordia

MSV'71 krijgt in titelstrijd geen hulp van KNVB

Voetbalbond KNVB gaat geen verder onderzoek instellen naar de 1-37 zege van Houtwijk op HMSH. En dat is slecht nieuws voor MSV'71.

De Maassluizers hebben nu, nadat het wekenlang in het voordeel was, een slechter doelsaldo dan de ploeg uit Den Haag. Daarmee is Houtwijk sinds afgelopen zaterdag de nieuwe koploper in de vierde klasse F en is MSV'71 de nummer twee.

Hoewel HMSH de afgelopen weken vaker met tien doelpunten of meer verloor, had men in Maassluis het gevoel dat er dit keer misschien wel sprake was van matchfixing. Voorzitter Pieter Hoogenraad wilde daarom dat de KNVB onderzoek zou instellen. Gisteren belde hij met de voetbalbond, maar kreeg in Zeist geen gehoor. "De persoon die zich ermee bezig houdt, zei: 'ik ben niet van plan iets aan de uitslag te veranderen. De vorige keer hebben ze ook met 1-17 verloren.'" Hoogenraad kreeg het advies om een klacht in te dienen en dat gaat nog gebeuren.

Bij Maarten in de Middag belden we met Pieter Hoogenraad, voorzitter van MSV'71:

Stand en programma

Houtwijk en MSV'71 staan in punten gelijk. In theorie kunnen ze met twee wedstrijden te gaan nog wel ingehaald worden door nummer drie GDA.

1. Houtwijk 24 gespeeld, 54 punten (doelsaldo +71)
2. MSV'71 24 gespeeld, 54 punten (doelsaldo +66)
3. GDA 24 gespeeld, 50 punten (doelsaldo +58)

Zaterdag 28 mei:
BMT - MSV'71
Houtwijk - VCS
GDA - Wanica Star

Zaterdag 4 juni:

MSV'71 - PGS/Vogel
Wanica Star - Houtwijk
Quintus - GDA

Personele problemen

HMSH-voorzitter Bülent Yüngül wilde tegenover mediapartner Omroep West niets weten van omkoping. "Als je kijkt naar de uitslagen van onze laatste wedstrijden, dan zie je dat we de laatste tijd vaak met grote cijfers verliezen. We hebben personeelsproblemen. Dat komt omdat we na een gestaakte wedstrijd tegen Quintus bijna een heel team hebben weggestuurd", verklaart Yüngül. "Dat liep uit de hand en we wilden problemen in de toekomst voorkomen. Daardoor moeten we de competitie met spelers uit lagere elftallen en jeugdspelers afmaken."

Zodoende speelden er zaterdag een aantal spelers van 15 jaar mee. Volgens MSV'71-voorzitter Hoogenraad is dat echter bezwaarlijk. "Dat mag niet bij het eerste elftal. Die jongens hadden eerst een andere wedstrijd gespeeld en daarna moesten ze bij het eerste spelen. Dat is raar. Dit is ook een argument dat er op onjuiste gronden een elftal is samengesteld."

Categorieen:
Nieuws Sport Maassluis