WOS - Martijn Molenaar

Geen punten Westlandia, Den Hoorn verspeelt voorsprong in slotfase

Een zure nederlaag voor het eerste zondagelftal van Westlandia. Na drie gewonnen duels lukte het vanmiddag niet om punten mee naar Naaldwijk te nemen. Ook Den Hoorn heeft er flink de pest in, want de club uit Midden-Delfland kreeg vlak voor het einde de 1-1 om de oren.

In de eerste helft hielden Westlandia tegen tegenstander DEM uit Beverwijk (Noord-Holland) elkaar goed in evenwicht. Bij vlagen was het spannend, tot DEM vlak voor rust op een 1-0 voorsprong kwam.

Na vijf minuten voetballen in de tweede helft was het opnieuw DEM dat tot scoren kwam en de 2-0 maakte. In minuut zestig keerde de spanning volledig terug door een overtreding binnen de zestien meter op Westlandia-speler Jedsel Markes, waarna een terechte strafschop volgde. Die werd benut: stand 2-1.

Een kwartier voor tijd bouwde DEM met 3-1 de voorsprong uit, maar Westlandia gaf zich niet gewonnen door tien minuten later de 3-2 in te tikken. Doelman Joey Boom verzorgde vlak voor tijd nog een uitstekende redding, waardoor het 3-2 voor DEM bleef.

WOS-commentator Martijn Molenaar in gesprek met Joey Boon:

Harde klap voor Den Hoorn in slotfase

Den Hoorn leek lange tijd drie punten over te houden aan de wedstrijd tegen Rood-Wit W uit Sint Willebrord (Noord-Brabant). Het was Noah Barends die nog voor rust de 1-0 maakte. Het warme weer zorgde er wel voor dat er weinig tempo in het duel zat. Een aardig baalmoment volgde vlak voor tijd, toen nota bene hekkensluiter Rood-Wit W de gelijkmaker liet afdrukken. Den Hoorn staat weliswaar bovenaan in de competitie, maar kan het kampioenschap nog niet vieren.