Archief
WOS - Bart van der Helm

WOS - Bart van der Helm

Internationaal badmintontoernooi bij Velo viert 21ste editie

Voor het eerst in drie jaar wordt het Dutch International badmintontoernooi weer georganiseerd. Dit internationale toernooi trekt topbadmintonners van over de hele wereld naar Wateringen, inclusief een aantal regiogenoten.

Van woensdag tot en met zaterdag zijn er meer dan 300 badmintonners uit ruim 40 verschillende landen in Wateringen te vinden. Velo organiseert hier voor de 21ste keer het Dutch International badmintontoernooi. Topspelers vanuit onder andere Estland, India, Maleisië en zelfs Mongolië en Hongkong zijn naar Westland gekomen om te strijden voor de felbegeerde titel.

Tijdens het vierdaagse toernooi worden er wedstrijden gespeeld in het enkel- en dubbelspel. Sinds 2014 is het een International Series-toernooi. Dit is het op vijf na hoogste level op wereldniveau en badmintonners die meedoen kunnen punten winnen voor de wereldranglijst.

Saamhorigheid

Voorzitter Cock Diemel van Velo Badminton heeft veel te maken met de organisatie van het toernooi. Omdat het best een groot toernooi is, werken er zo'n 100 vrijwilligers mee. "Ondanks de competitie gaan alle badmintonners uit de verschillende landen als vrienden met elkaar om", vertelt Diemel. De saamhorigheid op het toernooi en onder de deelnemers is erg groot. "Er doen twee Oekraïense dames mee aan het toernooi, voor hun is geld ingezameld zodat ze mee kunnen doen. Dat is natuurlijk prachtig", zegt Diemel.